Thema’s

Loden leidingen

Sommige leidingen in Rotterdam zijn van lood. Dat is niet geheel ongevaarlijk, want baby’s en jonge kinderen kunnen hier ziek van worden. Sinds 1960 is het verboden om loden leidingen te gebruiken in de bouw. Toch zijn er nog steeds oude gebouwen in Rotterdam die lood hebben liggen. De gemeente is aan het onderzoeken in welke gebouwen nog loden leidingen liggen.

Wat kan jij doen?

  • Heb jij een huis dat vóór 1960 is gebouwd en weet je niet zeker of de leidingen in jouw huis helemaal veilig zijn? Dit kun je doen om het zekere voor het onzekere te nemen:
  • Laat de kraan ’s ochtends eerst twee minuten lopen en drink dit water niet op! Gebruik het voor iets anders, zoals schoonmaken of de planten water geven.
  • Gebruik flessenwater voor de flesvoeding van baby’s.
  • Ook jonge kinderen (tot acht jaar oud) en zwangere vrouwen kunnen beter water uit flessen drinken.

Woonbron onderzoekt de mogelijke aanwezigheid van loden leidingen in oude woningen en vervangt deze.

Woonbron heeft in het verleden al de loden binnenleidingen vervangen. Het is echter mogelijk dat er nog stukjes loden leiding onder de vloer zitten of in de muur. Dit is niet altijd duidelijk, omdat ze niet zichtbaar zijn. Woonbron onderzoekt op dit moment in welke woningen mogelijk nog loden leidingen aanwezig zijn. Als er vermoed wordt dat er ergens een loden leiding ligt, voert Woonbron onderzoek uit en maakt een plan voor het vervangen van die leiding. Huurders ontvangen op tijd van Woonbron bericht als er onderzoek gedaan moet worden. De resultaten worden altijd teruggekoppeld. Maakt u zich zorgen over loden leidingen in uw huis? Neem dan contact met ons op.

Menu

Thema’s